Over Hortilux

Hortilux ontwikkelt, ontwerpt, produceert, bouwt, installeert en onderhoudt groeilicht systemen voor de internationale glastuinbouw. Marktleiderschap, onze bedrijfsgrootte en onze reputatie vertalen zich in onze bedrijfswaarden: kwaliteit, innovatie, specialistische kennis, maatwerk oplossingen en streven naar lange termijn relaties.

Hortilux

Hortilux is een familiebedrijf en staat aan de basis van belangrijke geavanceerde groeilicht innovaties in de tuinbouw. Passie, inzet en streven naar continuïteit zit in ons DNA. Wij vragen ons voortdurend af: 'Hoe kunnen we het beter doen?'.  Het streven naar een hoger rendement voor onze klant in combinatie met kwaliteit en maatwerk kenmerkt de medewerkers van Hortilux.

Hortilux is de specialist in groeilicht oplossingen. Wij geloven dat een efficiënte oplossing meer is dan een kwalitatief hoogwaardig armatuur. In een efficiënt groeilicht systeem werken alle elementen naadloos samen. Zo realiseert u een optimale efficiency (lagere energie- en onderhoudskosten) en een hogere opbrengst per m2. Dit is de reden waarom Hortilux een totaaloplossing biedt; advies, engineering, installatie, project management, hardware en onderhoud.

Hortilux realiseert wereldwijd, met gespecialiseerde kennis, klant specifieke groeilicht oplossingen, die bij klanten het rendement per m2 verhogen.

Dool Industries

Hortilux is onderdeel van Dool Industries, 'a family of businesses’, opgericht door een familie van ondernemers. Elk bedrijf in de holding heeft zijn eigen naam, reputatie en karakter en opereert onafhankelijk in het eigen vakgebied of de eigen regio.

  • Hortilux, professioneel groeilicht voor de internationale glastuinbouw
  • PL Light Systems, professioneel groeilicht voor de internationale glastuinbouw (NoordAmerika)
  • AP Nederland, assemblage van groeilicht armaturen
  • Agrilight, professionele verlichting voor stallen en agrarische gebouwen

De bedrijfsactiviteiten verschillen, het DNA is gelijk. Voor elk van deze bedrijven is een hoge kwaliteit en innovatieve technologie de basis.

Ontstaan

Hortilux is opgericht in 1997 als zakelijk opvolger van Poot Lichtenergie. Sinds het allereerste begin is Hortilux koploper in innovatie in de professionele tuinbouw. Hortilux heeft op vele terreinen de standaard in groeilicht bepaald.

  • We waren de eerste die jaarrond productie van groenten in kassen mogelijk maakten.
  • We waren ook de eerste die een 30% efficiënter 1000 Watt armatuur introduceerden.
  • In 2008 introduceerden we het eerste LED-armatuur in onze lijn van producten en recent is ons assortiment uitgebreid met een complete LED-productlijn: HORTILED®.
  • Sinds 2015 biedt Hortilux totaaloplossingen in groei licht. In dit systeem sluiten alle onderdelen naadloos op elkaar aan. Zo realiseren we meer rendement voor onze klant.

.